El lujo discreto "Low-key Rich Bitch" al estilo de Gwyneth Paltrow

Lo luxe discret "Low-key Rich Bitch" a l'estil de Gwyneth Paltrow

En aquesta temporada, la moda ens ha sorprès amb noves tendències, com el dopamine dressing o el maximalisme a la recerca de la serotonina, però també s'ha imposat la construcció d'un guarda-roba, relegant a un segon pla a les modes efímeres. A les passarel·les, l'"stealth wealth" (riquesa discreta) ha regnat de forma tan absoluta com en els temps de Phoebe Philo, que, per cert, tornarà a la moda aquesta tardor.

Tot i que les peces de tardor-hivern 2023 vistes a les passarel·les encara no estan disponibles a les botigues, ja es pot apreciar aquesta estètica en una defensora del minimalisme com Gwyneth Paltrow, mentre es troba al centre d'un judici que, malgrat tractar-se de una col·lisió d'esquí és el més discret possible. El testimoni a la sala ha resultat ser d'una banalitat sorprenent, incloent-hi detalls com que Paltrow fa gairebé 1,78 metres d'alçada i que Taylor Swift no és una amiga propera, però sens dubte el més destacat ha estat el seu estil.

Els amants dels mems i els mood boards de moda han d'estar donant gràcies per la televisació del judici, perquè Paltrow està donant una lliçó magistral del que Max Berlinger ha anomenat "low-key rich bitch", que podria traduir-se com a "rica pija" discreta". Un jersei de coll alt blanc perfectament doblegat i un quadern Smythson? Ones rosses impecables que semblen onades? Joies cridaneres, una bossa de color brou d'os i un blazer gris ajustat amb el corresponent suc verd? No es pot ser més “rica pija discreta”. Paltrow fins i tot ha fet una picada d'ullet al seu color de poder, el verd, amb un abric oliva que evoca immediatament Great Expectations en qualsevol que segueixi la moda dels anys 90 a Instagram.

A Tascó hem recopilat els crèdits dels seus conjunts, que inclouen marques de luxe discretes com Audley, Chie Mihara, UGG, Hunter o Blundstone. Però aquest look es tracta menys de la marca i més de l'estil propi de la discreció waspy, un territori que Paltrow cultiva des de fa dècades. Ella el porta al seu ADN (fins i tot ha afirmat que la roba d'esquí és una que ha tingut durant anys, i que es vesteix per passar desapercebuda a les pistes). Des que va començar la pandèmia, la moda d'esquí i el blanc al tennis s'han popularitzat, i l'estètic dels "vells diners" se sent com un antídot al món de TikTok, en què tot es tracta de "mira'm a mi" i la fascinació contínua de la moda per dones com Carolyn Bessette Kennedy i la princesa Diana, així com pels looks discrets de "riquesa discreta" que apareixen a Succession, a penes ha començat a cremar. En una era de luxe diluït, hi ha una fascinació per la idea dun estil inn.

Tornar al bloc

Deixa un comentari

Tingueu en compte que els comentaris s'han d'aprovar abans que es publiquin.